Araştırma Merkezleri
                    
Fen, Sağlık ve Mühendislik Alanları Koordinatörlüğü 




Sunuş Yazısı
Fen, Sağlık ve Mühendislik Alanları Koordinatörlüğü olarak;
Bünyemizdeki merkezlerin koordinasyonunu sağlamak, araştırma ve uygulama potansiyellerini, birbirleriyle bilgi ve deneyim paylaşımlarını artırmak, takım çalışması kültürünü devam ettirmek, sinerji heyecanı için de uygun ortamları çoğaltmak ana başlıklar ile görevlerimizdir.
Bu süreçlerde, merkezlerin faaliyetlerinin periyodik aralıklarda değerlendirilmesi, izlenmesi, gerekli görüldüğünde önerilerde bulunularak destek sağlanması, bilimsel çalışmalarının tanıtılması ile merkezlerimizdeki olanakların ortak ve verimli şekilde kullanılmasını sağlamak da görev, yetki ve sorumluluk konularımızdır.
Amaçları, kapsamı, yönetim organları-görevleri ve personel temin şekilleri Yönetmelikleri ile belirlenen merkezlerimize ait ayrıntılı bilgiler web sayfalarında bulunmakta olup, görsellerle de desteklenmiştir.
İnsan odaklı, kamu yararı gözeten, çevreye duyarlı, yeniliği takip eden, alanındaki mevcut ve olası sorunlar hakkında çözümler üreten, disiplinler arası çalışmayı önceleyen, sürdürülebilir teknoloji odaklı, farkındalık yaratarak ilgiyi arttıran, bilimsel çalışmaların çıktılarını paylaşan merkezlerimizin çalışmaları devam etmektedir.

Doç. Dr. Bekir ÇÖL                                                                                                                                                   
Fen, Sağlık ve Mühendislik Alanları Koordinatörü


Koordinatörlük Yönetim Kurulu
Koordinatör
Doç. Dr. Bekir ÇÖL
Koordinatör Yardımcıları
Doç. Dr. İbrahim KIVRAK
Dr. Öğretim Üyesi Anıl GÜLŞAHİN
Yönetim Kurulu Üyeleri
Prof. Dr. Ayşe Oğuz ÜNVER
Prof. Dr. Hasan KOÇ
Prof. Dr. Nevres Hürriyet AYDOĞAN
Prof. Dr. Selçuk AKTÜRK
Prof. Dr. Tuncay KULELİ
Dr. Öğr. Üyesi Barış Ethem SÜZEK
Raportör: Tuncer SARIYAR


Koordinatörlüğe Bağlı Araştırma Merkezleri
Koordinatörlük bünyesinde yirmi dokuz (29) araştırma merkezi bulunmaktadır. Merkezlerin amaçları, görevleri, yönetim organları ve faaliyet alanları yönetmeliklerinde belirtilmiş olup adları ile doğru orantılı olarak yöresel, bölgesel, ulusal ve uluslararası boyutta literatürlere geçen bilimsel çalışmaları ve çıktıları web sayfalarında bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için tablodan ilgili merkeze tıklayınız.


Sosyal ve Kültürel Alanlar Koordinatörlüğü  


Sunuş Yazısı
Faaliyette olan merkezlerimiz geçmişi araştıran, günceli yakalayan ve toplumsal konuları harmanlayan bir misyon ortaya koymaktadır. Yapılan çalışmaların araştırma, geliştirme ve uygulama safhalarını birbiriyle koordineli bir şekilde devam ettirmek temel konulardandır.
Koordinatörlük bünyemizde; felsefi ve sosyal alanda gençlik ve yaşlılık çalışmaları, bu çalışmaların öğretileri ve etkili bir biçimde aktarılması gibi çalışmalar yürütülmektedir.
Türkçeyi öğrenme, anlama ve geliştirme, başta Muğla yöresi olmak üzere farklı yöre halklarının tarihi izleri ve güncel faaliyetleri gibi çalışmalar birbiriyle ilişkili şekilde yürütülmektedir.
İnsani değerleri gözeten, bilginin paylaşılmasını ideal olarak belirlemiş koordinatörlüğümüz, kişisel niteliklerin de katkılarıyla kalite yaklaşımını merkezler aracılığıyla da geliştirici olarak sunmaktadır.
Merkezlerimizde yapılan çalışmalar koordinatörlüğümüz tarafından belirli dönemlerde takip edilip, analizi yapılmakta ve gerekli durumlarda farklı fikirlerle desteklenmektedir.
Konular ve ilgilendiği geniş alanlar itibariyle her kesimden insana hitap eden farklı etki ve nitelikteki topluluklarımız çevresel şartlara duyarlı, kamusal alana yardımcı olan bir niteliğe sahiptir.
Koordinatörlüğümüz, geçmiş ve geleceği birleştiren, yapılan çalışmaların sorunlarında ve çözümlerinde etkin rol oynayan, üretkenliğe açık bir vizyona sahiptir.
Doç. Dr. Ekrem AYAN     
Sosyal ve Kültürel Alanlar Koordinatörü  
 

Koordinatörlük Yönetim Kurulu
Koordinatör
Doç. Dr. Ekrem AYAN
Yönetim Kurulu Üyeleri
Prof. Dr. Ali AKAR
Prof. Dr. Hüseyin Gazi TOPDEMİR
Prof. Dr. Kenan GÜLLÜ
Doç. Dr. Füsun ÖZERDEM
Doç. Dr. Hatice FIRAT
Doç. Dr. Müge ADNAN


Koordinatörlüğe Bağlı Araştırma Merkezleri
Koordinatörlük bünyesinde yirmi üç (23) araştırma merkezi bulunmaktadır. Merkezlerin amaçları, görevleri, yönetim organları ve faaliyet alanları yönetmeliklerinde belirtilmiş olup adları ile doğru orantılı olarak yöresel, bölgesel, ulusal ve uluslararası boyutta literatürlere geçen bilimsel çalışmaları ve çıktıları web sayfalarında bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için tablodan ilgili merkeze tıklayınız.