Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) düzenlediği 2022 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri sahiplerini buldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Engelsiz Kampüs Birimi üzerinden yapılan başvurular sonucunda iki turuncu ve bir yeşil bayrak almaya hak kazandı. 
 
Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen 2022 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödülleri sahiplerini buldu.
 
114 üniversitenin başvurduğu ödüller, YÖK'te düzenlenen törenle YÖK Başkanı Erol Özvar tarafından açıklandı. 34 panelist tarafından yapılan değerlendirme sonuçlarına göre 84 üniversite toplam 385 bayrak almaya hak kazandı. 2022 Engelsiz Üniversiteler Ödüllerinde MSKÜ ise iki turuncu, bir yeşil bayrak ile ödüllendirildi. 
 
Turuncu bayrak açık, yarı açık ve kapalı alanların engelli bireylere yönelik düzenlenmesi anlamı gelen mekanda erişilebilirlik kategorisinde verilmektedir. MSKÜ Engelsiz Kampüs Birimi ve Yapı İşleri Daire Başkanlığının yoğun mesaileri sonucu Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Turizm Fakültesi turuncu bayrak ödülüne layık görüldü. Yeşil bayrak tüm öğrencilerin eğitimden eşit bir şekilde yararlanabilmesi için yapılan düzenlemeler anlamına gelen eğitimde erişilebilirlik kategorisinde verilmektedir. MSKÜ Engelsiz Kampüs Birimi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi akademik ve idari personelinin özverisi sonucunda Sağlık Bilimleri Fakültesi yeşil bayrak ödülünün sahibi oldu.
 
Törende açıklama yapan Erol Özvar, 2018 yılından bu yana engelli öğrencilerin eğitim ve öğretimin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılımına destek olmak, gerekli uyarlamaların, alt yapının ve donanımların sağlanması, üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek üzere Engelsiz Üniversite Ödülleri verdiklerini belirtti ve "bu ödüller vesilesi ile engelli bireylerin yükseköğretime tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerçekleştirilen çalışmalar da ayrıca bizleri mutlu ediyor" açıklamasında bulundu.
 
MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise bu yıl da MSKÜ olarak engelleri hep birlikte aştığımızı söyleyerek, daha erişilebilir bir üniversite için azimle çalışan herkesi tebrik etti.