Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen Öğretmenlik Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite edildi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2021-2025 Stratejik Planı ile birlikte "Eğitim ve Öğretim Süreçlerinin İyileştirilerek Mezun Niteliğinin Artırılması" ekseninde sürdürdüğü çalışmalar neticesinde, Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı kalite süreçlerinden başarıyla geçerek, EPDAD tarafından 3 yıllığına akredite edildi.
Bölümümüz bu başarısıyla Türkiye'deki Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı içerisinde alanında ilk ve tek akredite edilen program oldu.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde verilen eğitimin kalitesinin tescillenmesi açısından akreditasyon süreçlerine büyük önem verdiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Yükseköğretim kurumlarının yüksek standartlarını garanti etmeleri ve sürekli geliştirerek kaliteyi artırmaları açısından akredite önemlidir. Biz diğer fakültelerimize olduğu gibi Spor Bilimleri Fakültemize de gereken desteği veriyoruz. Bu çalışmalarımız sonucunda yakın gelecekte araştırma üniversiteleri arasında yer alacağımızı umuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Üniversitemizde yakın zamanda çeşitli fakültelerin akredite olduğunu hatırlatarak, akreditasyon kültürünün önümüzdeki süreçlerde de yaygınlaştırılacağını vurguladı.
Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Saygın da “Fakültemizin eğitim-öğretim niteliğini yükselterek alanında aranan spor insanları yetiştirme vizyonu çerçevesinde, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programımız bir ilki gerçekleştirerek akredite edilme başarısını göstermiştir. Ayrıca Antrenörlük Eğitimi, Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği Programlarımızın akreditasyon süreçleri devam etmektedir” diyerek Spor Bilimleri Fakültesine her türlü desteği sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’e, akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan Program Başkanı Doç. Dr. Fatma İlker Kerkez’e ve öğretim elemanları ile emeği geçenlere teşekkür etti.